Aan de wandel

In april loopt mijn driejarige opdracht bij Aedes af. De branchevereniging voor woningcorporaties is verhuisd van Hilversum naar Den Haag om de belangen van haar leden nog beter te kunnen behartigen. De organisatie is afgeslankt (min 30%) en gereorganiseerd. Aedes heeft een heldere nieuwe positionering met bijpassende middelen en communicatiestrategie, die mooi tot uitdrukking kwam tijdens de viering van het 100 jarig jubileum in 2013. En de nieuwe afdeling communicatie staat als een huis.

Samen met de sector hebben we een gedegen aanpak ontwikkeld voor herstel van maatschappelijk vertrouwen in woningcorporaties. Onder de noemer Woningcorporaties Nederland – dichtbij huis werken leden van Aedes aan reputatieherstel door verbetering van transparantie, efficiency, rekenschap en governance EN met een gezamenlijk verhaal over de meerwaarde van woningcorporaties. Die zorgen er namelijk al meer dan 100 jaar voor dat het in Nederland goed wonen is. Daar mogen we best trots op zijn. Ook al zal tijdens de Parlementaire Enquête blijken dat er ook veel is mis gegaan. De bodem voor herstel van vertrouwen na deze periode van rouwverwerking is in ieder geval vast gelegd.

Tijd voor de volgende ronde. Zowel voor Aedes als voor mij. Ik ga vanaf mei een lang gekoesterde droom in praktijk brengen: op voettocht naar Rome. En Aedes gaat op zoek naar een nieuwe manager Communicatie. Mij kan je altijd vinden via deze site. En de komende maanden natuurlijk gewoon bij Aedes. Want er is nog veel werk te doen.

Marjolein Nagel, 05 februari 2014

Ik houd me aanbevolen voor reacties en suggesties, zowel voor de site als dit weblog. Mail of bel.