Kwartiermaker Stichtse Vecht

Kwartiermaker Stichtse Vechtmei 2009 – april 2011

Wat begon als een interim-opdracht bij de gemeente Maarssen om de kwaliteit van de communicatiefunctie op een hoger plan te brengen, mondde uit in het kwartiermakerschap voor het Communicatieteam van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht.

In Maarssen was al langer sprake van achterstallig onderhoud aan de ambtelijke organisatie, met als gevolg een behoorlijk verloop, een hoog ziekteverzuim en veel externe inhuur om de bestuurlijke ambities toch te realiseren.

Een grote reorganisatie en een programma voor het verbeteren van het bestuurlijk/ambtelijk samenspel zou hierin verandering brengen. Ondertussen werden ook de mogelijkheden voor bestuurlijke samenwerking of –gaan met Breukelen en Loenen onderzocht

Eind 2009 bleek een fusie met Breukelen en Loenen serieus kans te maken en werd de reorganisatie omgezet in een herindelingstraject. In acht maanden tijd moeten medewerkers en inwoners voorbereid worden op de vorming van de nieuwe gemeente Stichtse Vecht. Samen met de collega’s van het Communicatieteam verzorg ik de in- en externe communicatie : van visievorming en huisstijlontwerp tot het vullen van de nieuwe website met correcte informatie. Ook het begeleiden van het huidige gemeentebestuur bij de externe communicatie hoort daarbij.